Saturday, June 13, 2015

STRANI MEDIJI O HRVATSKOJ SRAMOTI 'Imbecilna akcija domaćih navijača zasjenila cijelu utakmicu. Hrvate čeka nova kazna'

STRANI MEDIJI O HRVATSKOJ SRAMOTI 'Imbecilna akcija domaćih navijača zasjenila cijelu utakmicu. Hrvate čeka nova kazna'

  • Duje Klaric / CROPIX
Autor: Portal Ekskluzivno
Objavljeno: prije 2 h i 46 min
Sinoćnja utakmica ponovno je pala u drugi plan s obzirom da su se naši, ali i strani mediji uglavnom bavili iscrtanom svastikom na terenu Poljuda. Eurosport,GuardianESPNMarca i gotovo svi talijanski mediji, prenijeli su vijest u kojoj navode kako Hrvatsku sada sigurno očekuje nova kazna Uefe.
Na teren je 24 ili 48 sati prije utakmice navodno nanesena kemikalija s kojom se tempiralo da se vidi upravo za vrijeme utakmice. U poluvremenu se teren pokušao djelomično sanirati, ali u kratkom vremenu sramota se nije uspjela do kraja sakriti.
- Pokušaji radnika na stadionu da tijekom poluvremena uklone svastiku i nisu bili baš uspješni, piše Eurosport i nastavlja: 'Hrvatsku gotovo sigurno očekuju nove kazne. Na sličan način priču je opisao i engleski Daily Mail. Talijani su s druge strane otišli korak dalje te su cijelu stvar opisali kao 'Imbecilnu akciju domaćih navijača tijekom poluvremena koja je zasjenila cijelu utakmicu'.
Talijanski mediji raspisali su se o novim vrlo izglednim sankcijama prema HNS-u, a na tu temu nekoliko riječi kazao je i predsjednik Saveza, Davor Šuker. Iako je za hrvatske medije odbio dati izjavu, za RAI je ipak kazao:
- Imamo jasan problem, jer naši navijači ne poštuju pravila.

No comments:

Post a Comment